Wie is Andy van der Mark?

BIOGRAFIE

Aan de hand van een aantal kernwoorden, wordt Andy van der Mark aan u voorgesteld:

JEUGD

Andy van der Mark is geboren in Australië. Op driejarige leeftijd emigreerde Van der Mark naar Nederland. Zijn jeugd bracht hij door in Amersfoort. Hij sportte veel, luisterde vaak naar muziek en hield erg van uitgaan. Andy ging ook naar de middelbare school in Amersfoort.

STUDIE

Na de middelbare school ging Van der Mark fiscaal recht studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Hij volgde zijn studie naast zijn fulltime baan en studeerde om die reden vaak in het weekend.

DE FISCALE PRAKTIJK

In de praktijk bleek het vak van belastingadviseur ook zeer boeiend: met de nodige wetskennis en creativiteit tot de beste oplossing voor de klant komen.
En dan maakt het niet uit of de klant een multinational is of de plaatselijke detaillist.

Andy is er van overtuigd dat wanneer je als fiscalist een goede en open relatie met de belastingdienst behoud, met wederzijds respect, dit ook voor de klant tot het beste resultaat leidt.

PRICEWATERHOUSECOOPERS

PricewaterhouseCoopers (PwC) was Andy’s eerste werkgever. Hij begon daar als beginnend assistent belastingadviseur, en klom in korte tijd op tot senior manager. Bij PwC heeft Andy een leuke periode gekend en veel geleerd. Met name de periode dat hij gefocust internet startups begeleidde was erg inspirerend.
Uiteindelijk lonkte het ondernemerschap meer dan een succesvolle carrière bij een internationaal advieskantoor, en begon Andy zijn eigen kantoor Van der Mark & Partners Belastingadviseurs.

VAN DER MARK & PARTNERS

Andy van der Mark begon Van der Mark & Partners Belastingadviseurs in 2001, met een gezonde ambitie en overmoed. Het bleek toch moeizamer om nieuwe opdrachten binnen te halen bij een net gestart klein kantoor dan bij PwC. Maar wat een fantastische tijd!

Van der Mark & Partners groeide gestaag, en nieuwe disciplines als ondernemingsrecht en accountancy werden aan belastingadvies toegevoegd.
Daarnaast werd Van der Mark Investments opgericht en vanuit deze tak werd geïnvesteerd in onder andere vastgoed en startups.

In 2011 kreeg Van der Mark & Partners, mede vanwege de nasleep van de kredietcrisis, flink de wind tegen. Grote klanten gingen failliet, en investeringen rendeerden minder.
Met het doorvoeren van kostenbesparingen en de juiste focus, is Van der Mark & Partners succesvoller dan voor de crisis.

Op dit moment heeft Van der Mark & Partners met name internationale opdrachten. Nederlandse familiebedrijven die over de grens opereren, en aan Van der Mark & Partners vragen om de internationale structuur op te zetten.

INVESTEREN

Met een groep bevriende ondernemers investeert Andy van der Mark in startups in de technology sector. Dit investeren reikt verder dan het verstrekken van kapitaal. Het team geeft ondersteuning met kennis en inbreng van relatienetwerken.
Alles wordt eraan gedaan om startende technology ondernemingen klaar te stomen voor de volgende fase.

FAMILIE

Andy van der Mark heeft een oudere broer, Ronald, en een nog levende vader. Beiden ziet hij regelmatig.

Hij heeft twee zoons, Quin en Fije, waar hij erg trots op is. Beiden zijn sportief, en zijn fanatieke voetballers bij VV Bergen. Zowel Quin als Fije heeft hij in het verleden ook gecoached, maar tegenwoordig hebben ze een meer professionele coach……

Samen met Quin en Fije heeft hij seizoenskaarten bij AZ, en ziet hij alle thuiswedstrijden van deze club.

SPORTEN

Andy is een fanatieke sporter met een gezonde levensstijl. Hij tennist, bokst en sinds Andy in Bergen woont zit hij regelmatig op de mountainbike. In Bergen en Schoorl ligt een van de mooiste mountainbike parcours van Nederland.

In de winter Snowboard Andy. Voorheen veel off piste maar tegenwoordig dichter bij de begaande hellingen.

Samen met gezond eten (onder ander suikerloos en vegetarisch) geeft sporten de energie voor een zowel zakelijk als privé actieve levensstijl.

REIZEN

Andy reist veel, zowel zakelijk als privé, en heeft veel van de wereld gezien.
Zijn geboorteland Australië, waar hij graag terug komt.

Andere landen die veel indruk op hem hebben gemaakt zijn Nieuw Zeeland, Vietnam en Thailand. De favoriete steden van Andy zijn Hong Kong, San Francisco en Londen.

Op de verlanglijst van Andy staat een expeditie naar Antarctica, maar dan wel mee met een echte expeditie en niet met een luxe cruiseboot.

MUZIEK

Muziek speelt een belangrijke rol in het leven van Andy. In zijn jeugd leerde hij elektrisch gitaar spelen en speelde in diverse bands. Hij speelt nog steeds regelmatig gitaar, maar op dit moment is Andy vooral bezig met het produceren van Dance muziek. Hoewel niet meer dan een uit de hand gelopen hobby, zijn een aantal van zijn producties uitgebracht en te beluisteren op Spotify.

Andy gaat veel naar concerten. Het concert dat de meeste indruk heeft gemaakt is de Rolling Stones in de Kuip in 1982, toen Andy 13 was. Velen waren ervan overtuigd dat het de laatste tour van de Stones zou zijn. Mick Jagger was toen immers al bijna veertig!

Andere voor Andy indrukwekkende concerten waren van The Red Hot Chilly Peppers.

ZUID-FRANKRIJK

Een deel van het jaar verblijft Andy van der Mark in Port Grimaud, een idyllisch kustplaatsje naast St. Tropez. Een omgeving die in de zomer druk en gezellig is, met veel restaurants en strandtenten, en in de winter inspirerend rustig, met vaak nog lekker “t-shirt weer”.

DE TOEKOMST

Andy van der Mark ziet de toekomst rooskleurig tegemoet. Zijn doel is om zichzelf zowel zakelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.

Privé in goede gezondheid blijven genieten van zijn familie en vrienden.

Zakelijk meer tijd besteden aan het coachen van jonge ondernemers en daarnaast het op hoog juridisch en fiscaal niveau blijven begeleiden van cliënten.

Tenslotte heeft Andy van der Mark als doel om zich meer in te zetten voor sociale projecten.